RAAMAT: Numbrid

raamatusoovitus aino maija metsola numbrid

Pole teile siin ammu raamatuid soovitanud. Aeg see viga kähku parandada. Lubage tutvustada Mustika (3,5a) hetke lemmikut – soome illustraatori ja disaineri Aino-Maija Metsola värvidest pakatavate illustratsioonidega loendamisraamatut “Numbrid“.

raamatusoovitus aino-maija metsola numbridLoendamine on meil kodus nimelt väga populaarne tegevus. “Numbrite” raamat on seejuures praegu täpselt paras väljakutse. Peaaegu lihtne, aga nõuab mõne koha peal natuke ajuragistamist. Igatahes näha on, et Mustikas selle lugemist naudib. Lisaks sellele, et pildid äratavad tähelepanu, on raamatus ohtralt klappe, mille alla piiluda. Olgem ausad, kellele ei meeldiks klappidega raamatud? ;) Aino-Maija Metsola stiil on väga julge ja värviline. Kes tunneb, et november on liiga halliks-pruuniks muutunud, siis minge piiluge näiteks tema kodulehte. Mõjub kui värviteraapia.

raamatusoovitus aino-maija metsola numbrid

raamatusoovitus aino-maija metsola numbrid

Mis minule selle raamatu juures meeldib, on see, et tegu pole tavalise “loe-kokku-x-asja” tüüpi raamatuga. Klappide all peituvad küsimused nõuavad lisaks loendamisoskusele tähelepanu ning ka loogilise mõtlemise oskust. Loendamiseks sobivaid pilte on rohkem, kui konkreetseid ülesandeid, nii saab vanem ka ise lapse jaoks käigu pealt mõned loendamisküsimused välja mõelda. Raamatu lugemisel piisab, kui laps oskab kümneni loendada, seega just paras algajale huvilisele.

Lisaks meeldib mulle see, et raamat on pappraamat. Tänu sellele saab ka Pohl (1a) oma uudishimu rahuldada. Ja uudishimulik ta on, sest nii kui ta seda raamatut mu käes esimest korda nägi, tahtis ka tema kohe seda uurida. Ja kui ta siis avastas, et raamatus on avatavad ja suletavad klapid, lipsas tema suust üks imetlust täis “oi”, ning järgmised viis minutit veetis ta rahulolevalt üht ja sama klappi lahti tehes ja uuesti sulgedes. Julgen järeldada, et ka talle meeldib.

raamatusoovitus aino-maija metsola numbrid

Pikoprindil on samast sarjast ja sama illustraatori piltidega värskelt ilmunud ka “Värvide” raamat. Pole saanud sellele küll veel ise sisse piiluda, kuid usun, et see on vähemalt sama hea. Mulle tundub, et viimasel ajal tõlgitakse üha enam eesti keelde raamatuid, millel on hea ja tugev visuaalne pool. See teeb mulle ainult rõõmu.

raamatusoovitus aino-maija metsola numbrid

Numbrid
Illustraator: Aino-Maija Metsola
Kirjastus: Pikoprint
Ilmumisaasta: 2015
14 lehekülge
Klappidega pappraamat

8 thoughts on “RAAMAT: Numbrid

  1. Uhh, ma just tellisin hunniku raamatuid aga nüüd tekitad kiusatuse jälle tellima hakata! 😀 Aitäh soovituse eest ja ma nüüd kibelen siin omaette….

    Meeldib

  2. Suurepärane. Ma just mõtlesin, et pean L mõned uued sedalaadi raamatud soetama. Aga ma ei suuda kunagi otsustada, milliseid raamatuid võtta ja poodi ka just sageli ei jõua, et sirvida. Nüüd tegid mu elu lihtsaks. 🙂 Asun kohe tellimust tegema. Aitäh!

    Meeldib

  3. See on ju imeilus. Ja veel klappidega! Ka mina rõõmustan, et lasteraamatute renessanss on jõudmas ka meie kirjastajateni. Eksole, paistab, et isegi kodumaiseid illustraatorid võivad tööd leida 🙂

    Meeldib

    • Eks muidugi miinusküljed on ka. Rahakotile mõjub üsna laastavalt, eriti kui palju häid raamatuid korraga ilmub. Siis tekib tunne, et neid kõiki on kohe ka endale vaja. Tegelikult peaks ka hakkama harjutama rohkem raamatukogust laenutamist, aga see eeldab muidugi seda, et ka raamatukogus on siis neid ilusaid raamatuid mida laenutada. Aga mõne kaunitari võib ju ikka endale koju ka soetada. 😉

      Meeldib

Sinu mõtted...