Lambrine jõulukingiloos LÕPPENUD

kingiloos

Endalegi ootamatult kuulutan täna välja kingiloosi. Nimelt juhtus nii, et tellitud raamatupakis oli ühte raamatut hoopis kaks ja asjaolude väljaselgitamine lõppes sellega, et nüüd ongi mul üks raamat üle. Mõtlesin, et oleks tore see mõnele blogilugejale kinkida.

lambrine_kingiloos

Raamatuks on suureformaadiline jõuluteemaline kubisemisraamat (rääkisin selle olemusest pisut siin) Weichnachts Wimmelbuch. Ärge laske end saksakeelsest pealkirjast hirmutada, raamatus sees pole sõnagi teksti. On aga suured ja detailsed illustratsioonid, mida väikestel maailmaavastajatel põnev uurida.

lambrine_kingiloos1.png

Loosimiseks osalemiseks kirjuta postituse alla, milline on olnud sinu pere lemmikraamat sel aastal (või viimasel ajal). Et raamat jõuaks veel enne jõulu kohale, loosin raamatu välja juba reedel, 18.detsembril. Jõulukingi saaja kuulutan välja siinsamas postituse juures ning Lambrine Facebook’i lehel. Tulge siis kähku oma lemmikraamatuid jagama! 🙂

lambrine_kingiloos2lambrine_kingiloos3.png
lambrine_kingiloos4.pnglambrine_kingiloos5.png
lambrine_kingiloos6
lambrine_kingiloos7.png

UPDATE 19.12.2015

Panime nimed ühele paberile kirja, lõikasime tükkideks, keerasime rulli ja pistsime loosimajja. Mustika asjast väga huvitatud käsi leidis, et jõulukink läheb Karoliinele. Palju õnne, Karoliine! Vaata mõne aja pärast postkasti, võtan Sinuga ühendust.

Teistele osalejatele suur-suur aitäh! Nii tore on statistikanumbrite asemel näha siin reaalseid nimesid ja nägusid ning loomulikult ka häid raamatuvihjeid! Nii mõnigi neist läks nüüd meie soovinimekirja. Aitäh ka kõigi heade sõnade eest, mis te kommentaaridesse jätsite! Mul on hea meel, kui olen saanud anda kellelegi mõne idee, mida koos lastega ette võtta! 🙂


Lambrine uued postitused jõuavad kõige kiiremini Sinuni blogi Facebook‘i lehe vahendusel.

 

47 thoughts on “Lambrine jõulukingiloos LÕPPENUD

  1. Üllataval kombel ka minu 6-ne poja loeb seda raamatut suure elevuse ja huviga. Kahesest ma ei räägigi- see on tema igaõhtune lemmik raamat 🙂

    Meeldib

  2. Oi kui vahva raamat… Meie peres on viimasel ajal lemmikraamat olnud “Jip ja Janneke”.. kahjuks sai see meil nüüd läbi ja praegu loeme erinevaid nö ühe jutu raamatuid ja jõulujutte, -luuletusi. Kasvamas on 3a10k Loviisa ja 8k Rasmus. Raamatud kuuluvad meie ellu igapäevaselt ja loeme-vaatame palju..Rasmus muidugi eelistab pildiraamatuid, aga küll ta kasvab 🙂 …
    PS: blogi on suurepärane ja olen siit saanud väga väga palju toredaid ideid :).. selle eest ka SUUR AITÄH!

    Liked by 1 person

    • Aitäh heade sõnade eest! 🙂 Tundub, et peame ka ikka Jipi ja Jannekesega tutvust tegema. Olen neist nii palju kuulnud viimasel ajal, et uudishimu ei anna enam rahu.

      Meeldib

  3. Alustan ka tänamisega. 🙂 Suur-suur aitäh sisuka blogi eest! Ootan huviga iga postitust, sest alati on midagi kõrva taha panna ning sageli ka enda lapsega (1a11k) rakendada. Meil on hetkel kaks öökapiraamatut pooleli: “Jip ja Janneke” ning “Kurru-Nurru vurrud”. Kord soovitakse üht ja kord teist.

    Meeldib

    • Aitäh, Kristel! Kurru-Nurru-Vurrude osas loodame meie praegu jõuluvana peale. 😉 Meie kassiarmastajale peaks see samuti peale minema. 🙂

      Meeldib

  4. Meie pisikesel, 10-kuusel beebil, ei ole veel lemmikraamatut välja kujunenud – kõik lähevad peale :). Aga endale meeldib sellest aastast alates sündinud lastele kingitav raamat Pisike puu.

    Meeldib

    • Siis on koos lapsega kõik põnev ju alles ees! Ise pole Pisikest pud veel kohanud, meil endal on see eelmine jagatud raamat, Las laps loeb. See oli küll vahepeal lemmikute hulgas.

      Liked by 1 person

  5. Mulle meeldivad ka väga sellised raamatud, lapsepõlvest saati on suurteks lemmikuteks Mauri Kunnase jõulujutud.

    Meeldib

  6. Minu lemmik lapsepõlvest on Mauri Kunnasele omase rikkaliku pildikeelega “12 kinki jõulutaadile”. Rõõm on tõdeda, et minu preilid uurivad seda samasuguse õhinaga.

    Meeldib

    • Loen järjest kommentaare ja mõtlen, kus mina küll lapsepõlves olin, et sellest siis midagi ei kuulnud. Aga seda rohkem põhjust mul praegu lasteraamatuid lugeda. 🙂

      Meeldib

  7. Imeilus raamat!
    Meie 5aastane loeb hea meelega juturaamatuid ja ka juba teaduslikke raamatuid, nt kosmosest või muidu loodusest (Õpilase georgraafiaatlas, vanad II klassi loodusõpetuse õpikud). Kolmene vaatab hea meelega siin ja mutukamoosis soovitatud raamatuid 🙂 Olen omale soetanud nii “Kuula! Kuula!”, “Röövikul on kõht tühi”, Aino-Maija Metsola “Numbrid” ja ka nn “mummuraamat” ehk Minu raamatu” – kõik kolmesele lähevad hästi peale. Ja ühene vaatab enamasti paksust papist titekaid, eriti meeldivad, kui on pilte autodest ja kassidest 🙂

    Meeldib

  8. Minu kahe aastase tütre viimase aja lemmik raamat on “Mina olen terane laps”
    Eile sain kätte “Nukuraamat reisile” ja see oli täielik hitt nii minu tütre, kui ka venna laste jaoks. Kusjuures venna viie ja kümne aastased poisid tõstavad harva pilgu ona nutikatelt.

    Meeldib

  9. Minu pisike 2,5 kuune kilkab rõõmust, kui loen Epp Annuse raamatus “Uku ja kaelkirjak” sõna MEELEIB : ) Eks see siis meie esimene lemmikraamat vist ole

    Meeldib

  10. Tõesti suur tänu vahva blogi eest ja ka teistele tänu raamatusoovituste eest! Olen enda kingitellimused ikka Mutukamoosi ja siinse blogi soovituste järgi koostanud, seni edukalt 🙂 2-aastane poiss alles õpib ettelugemist kuulama. Esimesed raamatud, mida ta päriselt kuulas, on tema absoluutsest lemmikust, Pettsoni-sarjast. Meil ei möödu tavaliselt paari tundigi, ilma et ta Pettsonit lagedale ei kraabiks. Fantastilised pildid, mis on ka ilma tekstita kõnekad ja vahvad lood. Aga enne seda, kui need raamatud 2 a sünnal meie majja tulid, oli lemmik “1000 sõna. Piltsõnastik kõikidele pisipõnnidele”. Seda oli hea uurida ja ühtlasi uusi sõnu õppida. Teine poiss on meil alles 2-kuune ja eks näis, kas tal tuleb see kuulamis-kannatus varem 🙂

    Meeldib

  11. Minu kaheaastase tütre lemmikraamat oli pikalt “Kuula, kuula!”. Nüüd on nii tema kui minu lemmikraamatuks Ilmar Trulli “Iseloomuga loom”. Naabrinaine laenas selle meile suvel(!), aga oleme seda pea igal õhtul lugenud, ja ei tahaks veel seda tagastadagi.. Trulli luuletused on toredad ja kõigil on juures meeleolukas pildike..

    Meeldib

  12. Meie preili fännab Pipi Pikksukka hetkel. Igal õhtul loeme ühe peatüki ja päev otsa seostab ta kõike Pipiga. Ma ise arvasin, et Pipi tekst on natukene liiga raske kolmesel aru saada, aga ta kuulab nii huviga! Otseloomulikult on pärimist ja seletamist ka üsna palju ning seetõttu venib õhtune lugemine pikaks, aga see on seda väärt, kui ta kuulates oma pea minu südamele libistab või imestust täis silmadega nendib, et kompvekk on sama mis komm.

    Meeldib

  13. “Sul on teha mehe töö” on minu pea kaheseks saava Peetri hetke-lemmik aastast 1987: suured kombainid, külvikud ja heinapressid- masinad, mida tänapäeval on raske leida. Lisaks väga kvaliteetsed joonistused (Tarmo Tali): väga loomutruud ja tõepärased.

    Liked by 1 person

  14. L on hetkel faas loemesedasamapeatükkisadaviiskümmendviiskordajärjest. Aga raamat, mida oli endalgi huvitav lugeda, oli Anna hambad. Nüüd ootame huviga, kas Jõuluvana toob teised Petrone raamatud ka.

    Meeldib

    • Oh, mul on üsna hea meel, et meil see faas on läbi. Meil oli kõige paksemat Lotte raamatut vaja niimoodi läbi lugeda. Lotte polnud enne mu lemmik ja ei muutunud lemmikuks ka seda faasi läbides. 😛

      Meeldib

  15. Meie pere lemmikuteks on hetkel Lotte raamatud. Neid me vaatame ja loeme ikka mitu korda päevas. Nüüd hankisin raamatukogust Eesti Jõulumuinasjuttude raamatu,et siis sedasi (lund ju meil kohe kuidagi ei kipu tulema) jõulust meeleolu hinge rohkem tuua. 🙂

    Meeldib

  16. Meie pere äsja kaheseks saanu viimase aja lemmikud, ja võib öelda, et ka väikeste pausidega kogu viimase aasta vaieldamatud lemmikud: H. Vilep “Tere” luuletused, Larousse “Pildiaabits Loomad”, ” “Suur loomade otsimise raamat”, “Kuula! Kuula!”, lapsepõlve klassikast “Pipi Pikksukk”, “Muna”, “Meil maal” ning aabits “AB mudilastele”.
    Noorem tegelane, kel vanust alles 1,5 kuud hetkel veel raamatute vastu huvi ei tunne, küll aga Munari karuselli ning emme-issi laulujoru vastu :).

    Meeldib

  17. Tänud vahva blogi eest, oleme saanud palju häid ideid! Meie 1a2k krati lemmikuks on parajasti “Las laps loeb”, mis on kogumik erinevate eesti lastekirjanike lühijuttudest ja luuletustest. Saime selle lapse sünni puhul, kuna olla eelmistest aastatest alles veel, riiklik/kohaliku omavalitsuse kingitus seega. Laps ilmselgelt veel selle sisust päris täpselt aru ei saa, aga miskipärast iga kord, kui palun tal tuua tema raamatu, mida koos vaadata, leiab ta selle kõhklemata riiulilt teiste vahelt ülesse 🙂

    Meeldib

  18. Meie üheksakuusel on lemmikuteks hetkel üks farmiloomade raamat ning üks pargis leiduva peituseraamat, mis lõppeb peegliga, kust näeb iseennast… See pakub ikka ja alati elevust.

    Emme-issi lugemisvaras on praegu aga pooleli ja palju põnevat mõtteainet pakkumas “French Kids Eat Everything” 🙂

    Meeldib

  19. Olen nüüd oma 2,5-aastasega pisut üle poole aasta tublisti raamatuid lugenud. Vahelduse huvides külastame iga natukese aja järel raamatukogu (vaheldust olen vajanud pigem mina). Ma ei oskagi öelda, kas see on tingitud sellest, et meil raamatud aeg-ajalt vahelduvad, aga ma ei oskagi öelda oma poja lemmikraamatut. Ta heameelega kuulab/vaatab kõiki huviga, mida ma loen. Viimase nädala jooksul oleme võtnud lugemiseks 2 uut raamatut, ja mõlemad meeldivad talle väga (mulle ka). Seega viimase aja lemmikuteks on meil “Minu väike päkapikuraamat” ja “Hiigelsuur naeris”

    Liked by 1 person

  20. Minu lapse esimene ja ühtlasi lemmik jõuluteemaline raamat on Sinu soovitatud “Minu väike päkapikuraamat”. Esialgu otsime sealt kasse ja palle ja tore on lapsel niisama erinevaid väikeseid detaile vaadata ja näpuga surkida.

    Meeldib

  21. Minu 1,9a aastase poja üks lemmikraamatuid on hetkel minu enese esimese klassi aabits (a1995). Seal on ilusad selged pildid, palju loomi ja ja erinevaid tegevusi 🙂

    Meeldib

  22. Meie laste lemmikud on ikka muinasjutud. Eriti meeldivad neile Val Biro illustreeritud ja ümber jutustatud Grimmi ja Anderseni muinasjutud – palju vahvaid pilte ja mulle endale meeldib, et on täitsa hästi kirjutatud/tõlgitud. Petrone sari: Marta varbad, Anna hambad ja Leena peenar meeldisid ka väga väga. Lapsed kohe 5a saav tüdruk ja äsja 3a saanud poiss. 9-kuune vaatab oma pildiraamatuid 🙂
    Ilusaid pühi ja jõudu toreda blogi pidamisel!

    Meeldib

  23. Sel aastal on muude raamatute hulgas enim loetuks saanud mu enda lapsepõlvest pärit (juba pisut narmendavate kaantega) Karupoeg Puhh. Meie neljane tirts on titest saadik olnud tänulik kuulaja, ükskõik millist lasteraamatut talle lugenud oleme. Väiksem õde ettelugemisest suurt ei hooli ning naudib rohkem kui talle piltidel toimuvat jutustame- hetkel on lemmikpildiks M. Kunnase Jõuluvana-raamatu pilt päkapikkude trükikojast, kus üks päkapikk on trükivärvi sisse kukkunud (ja peab mõistagi vanni minema, et end puhtaks pesta 🙂 ).
    P.S. Aitäh mõnusa ja inspireeriva blogi eest!

    Meeldib

  24. Kui võtta tundide poolest sel aastal enam loetud raamat, siis vast omavahel konkureerivad “Jip ja Janneke” ning “Röövikul on kõht tühi”. Sekka Petrone Anna-Marta raamatud. Aga sel kuul on uueks hitiks klassikalised muinasjutud – alustasime “Lumekuningannaga” ja viimastel päevadel “Lumivalguke” (see Siima Škopi illustratsioonidega variant aastast ca 1957).

    Liked by 1 person

  25. Selle aasta loetumaks raamatuks on saanud mu enda lapsepõlvest pärit (juba pisut narmendavate kaantega) Karupoeg Puhh. Meie neljane tirts naudib titest saadik kõiksugu ettelugemist, aga ta nooremale õele meeldivad pigem pildid ning nende põhjal jutustamine. Väiksema lemmikpildiks on hetkel M. Kunnase Jõuluvana-raamatu pilt päkapikkude trükikojast, kus üks päkapikkudest on trükivärvi sisse kukkunud (ja peab mõistagi vanni minema, et end jälle puhtaks pesta:) ).
    P.S. Suur aitäh mõnusa ja inspireeriva blogi eest!

    Meeldib

  26. Meie pere 2a 1k vanuse preilna vaieldamatu lemmik raamat viimase aasta jooksul on olnud Vilepi luuleraamat “Tere!”, mida on nii palju kordi ette loetud, et raamatuke juba kapsastumas ning preilna loeb kolme luuletuse esimesi salme peast. Teine lemmik juba tükil ajal on “Kuula! Kuula!”. Järjepidevalt soovitakse vaadata kõiksugu loomade-lindude raamatuid, lapse kõige lemmikumad Larousse’i “Pildiaabits Loomad” ja “Suur loomade otsimise raamat”. No ja minu lapsepõlve raamatutest soovitakse ikka ja jälle “Muna”, aabitsa “AB mudilastele” ettelugemist ning “Pipi Pikksuka” piltide vaatamist.
    Noorhärra, kel vanust kõigest 1,5 kuud, ei oska sel teemal veel kaasa koogata :).

    Liked by 1 person

  27. Minu kahene on suur raamatuhuviline. Lemmikud käivad hooti. Paar nädalat on üks või kaks raamatut sellised, mida peab iga päev mitu korda lugema ja siis need rändavad riiulile tagasi ning tulevad uued asemele. Paar nädalat tagasi lugesime dr Seussi Cat in the Hat ja nüüd on Laura lood ning Toad and Frog lood käsil.

    Meeldib

  28. Meie peaaegu kahene on juba aasta jagu tohutu õhinaga vaadanud Hartmut Bieberi raamatut “Vaata! Otsi! Leia meid üles!” — sedagi võib vast omamoodi kubisemisraamatuks pidada. “Pettson ja Findus mängivad peitust” on meil ka üsnagi popp. Selle puhul alustasime ka piltide vaatamisest ja jutustasime ise lugusid nende kõrvale, nüüd aga jaksab ta juba terve raamatu ära kuulata. Ja tihti rohkem kui ühe korra järjest.

    N-ö pärisjuturaamatutest on praegune konkurentsitu lemmik Epp Petrone “Marta varbad”. Seda loeme päeva peale vähemasti tunni jagu, enamasti ikka rohkemgi 🙂 Vahelduseks lepib ta ka Laura lugude esimese raamatuga.

    Ja ma ei saa ka jätta lisamata: aitäh, et sa jaksad nii sisukat ja mitmekülgset blogi pidada. Seda on ääretult nauditav nii lugeda kui vaadata — see on ilus silmale ja mõnusalt ladusas eesti keeles pealekauba. Imetlen sind, et suudad kahe lapse kõrvalt seda kõike teha. Aitäh!

    Meeldib

  29. Ma tean, et loos läbi, aga ma lihtsalt pidin niisama kirjutama, et minu 1a10k kindel lemmik on Eesti loomajuttude ja -salmide kuldraamat. Sellega on selged kõik loomad, emmel hea laule kõrval joriseda jne. Saksakeelseid raamatuid on meil kodus ka hea posu (mis siis, et keelt me eriti ei mõika). Ja mäletan enda lapsepõlvest, et need pakkusid nii palju variatsioone lugude osas just seepärast, et tekst polnud arusaadav. See raamat, millest siin kirjutad, tundub olevat samasugune ideerännakute soodustaja.

    Meeldib

Sinu mõtted...