Meie raamatute advendikalendri lemmikud + uut raamatupoodidest

raamatute advendikalender

Mõned päevad veel ja ongi viimane aeg selle aasta raamatute advendikalender ära pakkida. 🙂 Kõik, kes on juhtumisi raamatuhullud nagu mina, tunnevad kindlasti juba kerget ärevust. Või siis on juba kõik raamatud ära pakkinud. 🙂 Igatahes mõtlesin täna teiega jagada meie pere laste advendikalendri lemmikuid. Paljude tiraažid on küll üsna otsakorral, ent positiivsest küljest tähendab seda, et viimaseid eksemplare võib raamatupoodidest leida väga hea hinnaga. Kuigi julgen neid raamatuid soojalt päris endale soetada, siis alati on võimalus teha kalender hoopis raamatukoguraamatutest. Ma ise tõin just eile raamatukogust meie kalendrisse pisut värskendust. Või siis lisage raamatud soovinimekirja hoopis sellises toredas keskkonnas nagu Raamatuvahetus.

PS! Lootsin küll väga selle postituse jaoks ka pilte teha, aga ajapuudusel ei jõua kaamerat kätte haarata. Luban, et esimesel võimalusel lisan siia postitusse raamatute juurde ka sisupildid.

Winter Pere pisematele sobiv ilma tekstita pappraamat, kus sees pilte igasugustest talvistest tegemistest kuni jõuludeni välja.

jouluime

Jõuluime on raamat ühe väikese tüdruku jõuluettevalmistustest. Kuna tegu on tõlkeraamatuga, siis ei käsitle raamat küll kahjuks eesti jõulukombeid, aga sellegi poolest on tegu toreda reaalse elu kirjeldusega. Küllap vist selle pärast raamat lastele meeldibki. Ja loomulikult esikaane vilkuvate jõulutulede pärast ka. 😉

kipperi-jõulupäev

Kipperi jõululaupäev  Kipperi teised raamatud on meie laste lemmikud, seega ei saanud ju Kipperi jõuluteemalise raamatuga kuidagi teisiti minna? Eriti just pisematele meeldiv lugu sellest, kuidas see äge koer jõuludeks valmistub.

9789985334379

Väike päkapikuraamat Seda raamatut olen varem kiitnud juba siin.

9789949340897.jpg_1

Lumemees ja lumekoer  Paljud teavad lumemeest ja lumekoera samanimelisest animafilmist, mida meilgi igal aastal jõulude paiku ETV-st näidatakse. Lugu räägib poisist, kes uude kohta elama kolides leiab ühe salapärase karbi, mis teeb ta tuttavaks Lumemehe ja Lumekoeraga. Pärast raamatulugemist soovitan vaadata ka multikat (aastaringselt leitav Youtube’is), sest nii tore on vaadata nende suhtumist sellesse raamatusse enne ja pärast multika vaatamist. Multika vaatamine aitab neil justkui aru saada, et lugedes võivad nad ette kujutada palju rohkemat kui vaid see, mis raamatus kirjas või joonistatud.

lumised-lood-tõeline-talveraamat

Lumised lood Ma pean tunnistama, et see pole küll mu enda lemmikraamat, aga ma saan aru küll, miks see lastele meeldib. Eriti kuna meie pere lapsed huvituvad rohkem loomadest kui inimestest (ka mängudes on loomad eelistatud nukkudele), siis on loomadega raamatud alati kindla peale minek. Ja see raamat ongi siinsetest vist nende kõige suurem lemmik üldse.

9789949343386

Käpala lood: Tõnni parim jõulukink on siit nimekirjast minu vaieldamatu lemmik. Tõnnil on sõna otseses mõttes kõik olemas, aga ometi pole ta kunagi rõõmus. Kõige pöörasemad kingid, naljakad hetked ja uskumatud tegelased on kõik just selle raamatu kaante vahel.

pettsoni-jõuluvanamasin

Pettsoni jõuluvanamasin on raamat neile, kes Pettsoni ja Findusega varasemalt tuttavad. Findus muretseb, kas jõuluvana jõulude ajal ikka tuleb. Et talle mitte pettumust valmistada, otsustab Pettson salaja meisterdada jõuluvanamasina. Ja kuigi ehitamine ei kulge just kõige libedamalt, siis sünnib ikka ja jälle mõni ime, mis Pettsonit edasi aitab. Raamatus on palju teksti (kokku 17 peatükki), kuid Mustikas jaksas 4-aastasena juba kuulata küll. Õnneks on raamatu igal laotusel olemas illustratsioonid, niiet pika jutu kuulamine ei muutu igavaks.


isetehtud advendikalender

Üheks väga suureks lemmikuks on kujunenud Tähekese digiarhiivist välja prinditud lood, mille olen ise ühte albumisse “raamatuks” kokku kleepinud. Valiku Tähekese juttudest olen kirja pannud sellesse raamatute advendikalendri postitusse.


Vaatasin veidike ringi ka raamatupoodides, et mida uut ja põnevat jõulud sel aastal toovad. Siin väike valik.

astrid lindgren rebane ja päkapikk

Astrid Lindgreni Rebane ja päkapikk on ilmselt uutest raamatutest minu lemmik. Väga hea teksti ja pildi kooslus, mis muudab loo jälgimise eriti meeldivaks.

teistmoodi jõulud

Teistmoodi jõulud räägib karust, kes on nukker, kuna tema jõulude ajal tavaliselt ju magab. Tuju tõstmiseks korraldavad sõbrad talle üllatusjõulupeo.

kaunid jõulujutud

Kaunid jõulujutud on kogumik erinevaid lugusid. Pole küll otsast lõpuni just jõuluteemaline raamat, sest seal sees on näiteks ka Lumivalgekese lugu. Sellegi poolest üsna omamoodi valik lugusid, kus teksti saadab ohtralt pilte. Mõnusalt väikeses formaadis.

 

Millised talve- ja jõuluraamatud on teie laste lemmikud?


Lambrine uued postitused jõuavad kõige kiiremini Sinuni blogi Facebook‘i lehe vahendusel.

8 thoughts on “Meie raamatute advendikalendri lemmikud + uut raamatupoodidest

  1. Kas te Kipperi multikaid ka olete näinud? Mu lapsele väga meeldisid kui ta väike oli. Sellised rahulikud ja näevad välja täpselt nagu pildid raamatutes . Põnevat raamatute advendikalendri aega teile! Ma ei jõua 1. detsembrit ära oodata, et näha lapse nägu kui ta raamatu pakke avama hakkab 🙂

    Meeldib

    • Ei, ma ausalt öeldes ei teadnudki, et multikas ka olemas on. Ma olen koguaeg vaid vaadanud, et ingliskeelsena on veel palju teisi toredaid Kipperi raamatuid. Igatahes aitäh multikavihje eest, kulub teinekord ära! PS. Tegelikult mind huvitaks väga, millised ingliskeelsed jõulu/talveraamatuid teie peres on lemmikuteks olnud 😉

      Meeldib

      • Kipperi raamatud ja multikad on meil siin väga tuntud (ma ei tea kas praegu ka veel, aga kui Greta väike oli siis küll ja noh kõik teavad Kipperit :). Multikad on küll inglise keeles, aga kuna nad on sellised lihtsad ja armsad, siis neid saab lapsele ka juba enne filmi vaatamist ära rääkida või jooksvalt tõlkida. Veel on mulle alati väga meeldinud Maisy Mouse multikad. Võrreldes Kipper-iga küll palju värvilisemad, aga samas ikkagi väga lihtsad ja lapsesõbralikud ning nii nunnud. Üks episood kestab 5 min.
        Siit näiteks üks jõuluteemaline

        ja siit leiad teisi talviseid osasid
        https://www.youtube.com/results?search_query=maisy+mouse+snow
        Greta just nägi kui ma neid youtube-ist otsisin ja ohkas kui väga talle need multikad meeldisid 🙂
        Raamatute osas, aga hea et küsisid, sest mul on nagunii plaanis teha raamatute advendikalendri postitus ja saan siis sinna alla kirja panna ka meie lemmikumad väikelaste talvised raamatud. Praegu, kuna Greta juba 8 aastane ja enam õhukesi raamatuid ei loe, siis on nende eraldi olevate talvejuttudega natuke keerulisemad lood.
        Proovin järgmisel nädalal postituse teha. Mul on ema praegu siin 3 nädalat külas olnud ja üldse ei ole aega arvuti taga istuda 🙂

        Aga Inglismaa üks klassikalistest jõulufilmidest mida alati jõulude ajal telekast näidatakse ongi originaalne THE SNOWMAN-i film ja hiljem lisa osana tehtud The Snowman and The Snowdog mis raamat ka teil on.

        Meeldib

  2. Meie laste (4 ja peagi 6 a) lemmik on Lindgreni “Jõulujutud.” Mulle endale meeldib ka seda ette lugeda, seepärast on eriti tore, et see lastele ka meeldib 😀
    Petsoni Jõuluvanamasin on meil ka loetud, meeldis ka mõlemale.

    Meeldib

    • Meil eelmine aasta ei läinud Lindgreni “Jõulujutud” veel üldse peale, aga saab näha, mida see aasta toob. Mulle endale see ka väga meeldib, loodan, et ehk hakkab ühel päeval ikka neile ka meeldima 🙂

      Meeldib

  3. Pingback: Raamatute advendikalender 2018 - Mutukamoos

  4. Pingback: Raamatute advendikalender - suur ülevaatepostitus koos pika raamatute nimekirjaga - Mutukamoos

Sinu mõtted...