Mustikas (2a 8k) teab vastust. Täna jagab ta teiega suvikõrvitsakoogi samm-sammult tegemise õpetust.
Vaja läheb:
- 300g riivitud suvikõrvitsat
- 1dl õli
- 100ml toor-roosuhkrut
- 200g kaerajahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 3 sl magustamata kakaopulbrit
- 1 muna
- 4 sl hapukoort
Originaalretsept pärineb kokkama.ee blogist.
Kuidas teha?
Samm 1: pane kõik ained eraldi kaussidesse valmis. Maitse kõiki koostisosi enne kokkusegamist! 🙂
Samm 2: hakka koostisaineid meelevaldses järjekorras tainakaussi kallama. Alusta näiteks kakaost ja küpsetuspulbrist.
Samm 3: lisa õli.
Samm 4: järgmisena kalla kaussi näiteks hapukoor ja muna.
Samm 5: ära unusta suvikõrvitsat lisamast!
Samm 6: maitse, kas kõik koostisosad maitsevad tainakausis sama hästi kui väikestes anumates.
Samm 7: lisa hoogsalt jahu.
Samm 8: sega tainakausis olevad ained omavahel läbi.
Samm 9: limpsi kõik topsikud puhtaks!
Samm 10: sega edasi, kuni tainas on ühtlane. Hüüa “Emme, nüüd tee sina edasi!” ja jookse teise tuppa. Sel ajal võtab emme ahjuplaadi ja määrib taina sinna umbes 1,5 cm paksuselt laiali. Kui kook on ahjus, alusta valjuhäälset kooginõudmist. Korda nõudmisi kuni koogi valmimiseni (selleks kulub 180°C juures ca 25 minutit). 🙂
Lükkasin esimest koogiküpsetamist pikalt edasi, sest ma kuulun nende inimeste hulka, kes kaost eriti ei talu. Minu meeldivaks üllatuseks kulges aga Mustika esimene koogitegu väga sujuvalt kuni taina valmimiseni. Siis sai tal tegemise isu otsa ja see asendus hoopiski söömise isuga. Pildid pärinevad Mustika päris esimesest korrast ise kooki teha. Hiljem on ta (väikese abistamisega) koogi ka plaadile valanud, aga see osa sõltub alati meeleolust. Mõnikord on selleks tuju, mõnikord mitte.
Retsept on mõnusalt lihtne väikestele kätele ise kokkusegamiseks, sest pole tähtis, mis järjekorras midagi kaussi lisada. Tulemus maitseb nii suurtele kui väikestele. 🙂
Lambrine uued postitused jõuavad kõige kiiremini Sinuni blogi Facebook‘i lehe vahendusel.