Joogikõrtest seebimullitaja

isetehtud mullitaja

Juunikuuga võib seebimullide hooaja vist küll ametlikult avatuks kuulutada. 🙂 Kui tavaline mullitaja ära tüütab, siis võib ise meisterdada joogikõrtest mullitaja, millest tulevad välja sellised eriti suviselt mõnusad ja kohevad mullipilved.

isetehtud mullitaja

Mullitaja tegemiseks on vaja leida:

  • joogikõrred (vähemalt 4 tk)
  • käärid
  • kummirõngas või patsikumm
  • washi teip või värviline isoleerteip

isetehtud mullitaja

Lõika kõrred kääridega keskelt pooleks. Kui kasutad painduvaid kõrsi, siis venita need enne lõikamist täies pikkuses sirgeks. Korrapärase mullitaja tegemiseks läheb vaja seitse poolikut kõrt. Kui teed mulitaja peenikestest kõrtest, võid lisada veel ühe välise ringi (12 tk) poolikuid kõrsi.

isetehtud mullitaja

Pane pundis olevate kõrte ümber kummirõngas või patsikumm, et nad koos püsiksid. Säti kõrred nii, et need oleksid sümmeetriliselt ringis. Siis on mullitajat mugavam käes hoida. Tõmba kõrrekimp kahest otsast washi teibi või isoleerpaelaga kinni. Washi teip on ilusam, isoleerpaela liim peab aga mullisegule paremini vastu.

isetehtud mullitajaisetehtud mullitaja

Kalla väikesesse anumasse mullisegu, kasta mullitaja üks ots sinna sisse ja hakka mulle puhuma! Kui kasutad washi teipi, siis peaks mullisegu olema topsis pigem vähem, muidu kipub teip kiiresti läbi vettima ning mullitaja võib lagunema hakata.

Kõrremullitaja meisterdamine sobiks ideaalselt mõnele suvisele õues peetavale sünnipäevapeole. Pisematele võib mullitajad enne valmis teha, aga suuremad saaksid mullitajate kokkupanemisega täitsa ise hakkama. Kui mullitajad valmis, võib proovida näiteks, kes suudab puhuda kõige kõrgema mullikuhja või kelle mullipilv lendab tuulega kõige kaugemale.

isetehtud mullitajaisetehtud seebimullidisetehtud seebimullid

Mullide puhumine, muide, arendab lisaks hästi laste oraalmotoorseid oskusi, mis on vajalikud kõne arenguks. Niiet veel üks põhjus, miks suvel kindlasti palju mulle puhuda. 😉

*Postitus ilmus esmakordselt eelmisel suvel Breden’i blogis.*


Lambrine uued postitused jõuavad kõige kiiremini Sinuni blogi Facebook‘i lehe vahendusel.

Sinu mõtted...